top of page

In drie muzikale dansdialogen zien we hoe twee verschillende dansers met elkaar in gesprek gaan over roots, identiteit en cultuur. Vanuit dialoog ontmoeten ze elkaar in een geïmproviseerde samenkomst met dans en muziek o.l.v. Remses Rafaela en percussionist Vernon Chatlein.
TOPA gaat over elkaar leren kennen, het opzoeken van overeenkomsten en het vieren van verschillen. 

‘Topa’ (ontmoeten in het Papiamentu)  is een drieluik van ontmoetingen waar inspireren, uitwisselen en verbinden via cultuur, dans en muziek centraal staat. Verdieping in danstaal wordt opgezocht en wederzijds begrip gestimuleerd door meer te leren over elkaars afkomst en culturele identiteit. Deze sessies zijn een actieve ontdekkingsreis tussen dans en muziek naar nieuwe vormen geïnspireerd door muzikale uitdagingen, persoonlijke verbinding en creatieve opdrachten vanuit roots en identiteit.

MEET YOUR HOST 🇨🇼 REMSES RAFAELA

4.png

Remses Is een multidisciplinaire verhalenverteller die altijd op zoek is naar manieren om mensen en cultuur aan elkaar te verbinden. Remses koppelt al jaren zijn Afro-Caribische roots aan de Westerse, Afro-Amerikaanse en Afrikaanse culturele invloeden wat zorgt voor een unieke taal als danser, muzikant en maker.
 
Mensen kennen hem als presentator, regisseur en ‘ Muisje Muis’ : een muzikant die in het Papiamento rapt over trap beats. Remses was lid van Rotterdamse breakdance crew Groove Kings waarmee hij te zien was in de Jan Dino Show. Als danser kon je hem zien in voorstellingen van choreografe Alida Dors, Isabelle Beernaerts en cross- over dansgezelschap ISH Dance Collective. In 2018 heeft Remses samen met Rajiv Bhagwanbali de eerste editie van Jungle Boogie georganiseerd. Als choreograaf en theatermaker heeft hij zich afgelopen jaren mogen ontwikkelen onder de vleugels van MAAS met als meest recente resultaat de kindervoorstelling ‘Wijzer’.  en de livestream presentatie van 'Mi Mama' tijdens Fresh bij Maaspodium. 

 

Remses zal de sessies van 'Topa' faciliteren. Als host, presentator, danser en muzikant kun je hem in actie zien op 7,14 en 21 augustus via de livestream of LIVE bij Het Klooster in Afrikaanderwijk Rotterdam.